Bonaire

Activiteiten op Bonaire

Bonaire is misschien wel een klein eiland, maar het super gezellig en is een van de mooiste duikgebieden ter wereld. Maar naast duiken kan je op Bonaire nog veel meer beleven.

Paardrijden

Het landschap van Bonaire is uitermate geschikt voor een paardrijtocht. De torenhoge cactussen, karakteristieke divi-divi bomen en de ruige rotsformaties dragen bij aan een wild west-achtige sfeer. Talloze onverharde paden en doorgangen doorklieven bovendien dit mooie landschap met hagedissen, leguanen en flamingo’s.

Duiken

Bonaire is een van de mooiste duikgebieden ter wereld en heeft genoeg verschillende plaatsen om te duiken. In tegenstelling tot veel duikbestemmingen, zijn de mooiste duikplekken en koraalriffen vanaf de kust bereikbaar en het water is glashelder. U hoeft dus niet eerst met een boot de zee op om te gaan duiken.

Uitgaan

Bonaire is geen Ibiza. Geen overdaad aan disco’s, maar wel in de weekeinden vaak op meerdere plaatsen livemuziek waarop naar hartelust gedanst kan worden. In en om Kralendijk zijn vele smaakvolle restaurants, terrasjes, lokale eethuisjes en gezellige bars. Wie van goed eten en drinken houdt, hoeft niets tekort te komen.

Kitesurfen

Op Bonaire waait het 300 dagen per jaar, maar de maanden februari tot augustus zijn het meeste geschikt. In deze maanden wordt een gemiddelde windsnelheid van 16 knopen (29,632 km/u) gemeten met een maximum van 30 knopen (55,56 km/u). De wind komt op Bonaire altijd uit dezelfde richting, namelijk uit het noordoosten.

© Sweet Lemon Apartments